top of page

PIRATES

  Pirates (2011), trailer 4'40"

 

 

A meitat del anys seixanta del segle passat, un grup de joves escaladors de Barcelona i la seva àrea metropolitana, es varen dedicar a l'obertura sistemàtica de nous itineraris a les parets del massís de Montserrat i altres zones de Catalunya i l'Aragó. En cinc anys (1976-1981) varen obrir a les parets més emblemàtiques de Catalunya, vies difícils d'estil modern i esperit clàssic. Degut a la seva extracció social modesta i amb pocs recursos, varen desequipar algunes vies clàssiques de Montserrat per a tenir material per obrir les seves pròpies vies. Per això varen ser anomenats "Pirates". Cronològicament varen coincidir amb l'aparició a Catalunya de nous hàbits culturals, com el rock i la contracultura, que varen incorporar en els noms i el disseny de les ressenyes de les seves vies. Pirates és un documental que repassa la història del grup amb entrevistes actuals i imatges d'aquella època. Inclou també filmacions actuals amb l'escalada de les vies "Pirata" més representatives, a càrrec d'alguns dels mateixos protagonistes, més de quaranta anys després de la seva obertura.

Producció: Estimball Films (2011). Guió i direcció: Miquel Pérez i Miquel Vilaplana. Càmeres: Armand Ballart, Emili Giner, Ivan Ruiz, Miquel Pérez, Pep Vila, Miquel Vilaplana. Muntatge: Quim Crusellas i Joan Puig (Moviola Produccions). Durada: 65 min.

Intervenen: Josep Manuel Anglada, Joan Altimira, Miquel Arcarons, Armand Ballart, Jaume Camarasa, Joan Cerdà, Remi Brescó, Lluís Hortalà, Albert Iglésias, Jordi Lluch, Pili Martínez, Joan Mulero, Fredi Parera, Antonio Garcia Picazo i José Rodríguez.

Escaladors: Armand Ballart, Emili Giner, Oscar Médel, Juan Ortiz, Miquel Pérez, Antonio G. Picazo, Ivan Ruiz, Pep Vila, Miquel Vilaplana.

Fitxa tècnica: 576, 4:3, b/n i color, català i castellà

Estrena: Festival Internacional de Cinema de Muntanya de Torelló, novembre del 2011

Caràtula_Pirates_de_devant_como_objeto_i
bottom of page