top of page

HISTÒRIA D'UNA AMISTAT

Història d'una Amistat (2018), trailer 3'19"

 

 

Manel Alcubierre, un bon escalador de Vic dels anys seixanta, va conèixer Gregorio Ariz durant una escalada a la cara nord de la Pica Longa, al Vinhamala, l'any 1970. Després de mantenir entre ells una nombrosa correspondència sobre la seva activitat muntanyenca, els germans Ariz el convidaren a escalar l'Spigolo Sud de l'agulla petita d'Ansabère, que havia estat oberta poc abans i a la que els dos germans navarresos havien fet una de les primeres repeticions. Manel Alcubierre va acceptar la proposta i va anar-hi amb Ramon Riera, amb qui formava la cordada més potent d'aquells anys a Osona. Un any més tard, el 1971, els escaladors catalans patiren un mortal accident hivernal a la cara nord del Pedraforca. Colpits per la tragèdia, els germans Ariz obriren una nova via d'escalada que culminava en una punta secundària verge de les agulles d'Ansabère, que va passar a ser coneguda a partir d'aquell moment com punta Riera-Alcubierre. L'estiu del 2016, 45 anys després, quatre escaladors vigatans repeteixen l'escalada de la punta Riera-Alcubierre acompanyats pels germans Ariz que els hi indicaran el recorregut de l'oblidada ascenció.

Guió i realització: Miquel Pérez. Producció: Antoni Anguera, Josep Carbonell, Miquel Vilaplana. Càmeres: Antoni Anguera, Miquel Pérez, Miquel Vilaplana. Músiques: Audio Network Library. Edició de vídeo i postproducció d'àudio: Miquel Pérez. Durada: 24 min.

Intervenen: Josep Alcubierre, Montserrat Alcubierre, Antoni Anguera, Gregorio Ariz, Josep Carbonell, Pilar Gamuza i Josep Riera.

Escaladors: Antoni Anguera, Josep Carbonell, Miquel Pérez, Miquel Vilaplana.

Fitxa tècnica: format de rodatge AVCHD, 1080, 16:9, b/n i color, català i castellà

Estrena: Unió Excursionista de Vic, gener del 2018

Caratula DVD Ha Amistat.jpg
bottom of page